RSS feed
2023

1 t/m 9 juli 2011: fietsen voor fietsen van Lausanne naar Florence

18 juni 2010, een vreemd gevoel ’s middags om vier uur op het terras voor ons hotel in Lausanne, om een tafel met grote glazen bier. Glunderend van voldoening over een week zwaar fietsen, van Maastricht naar Lausanne. Grote inspanningen, gemene knikskes en lange beklimmingen, dalen in de regen en toch geen ongelukken, verstillende dalen, een tocht door een prachtig stuk Europa waar we normaal doorheen flitsen op de snelweg of overheen vliegen, mooie gesprekken over geluk, de olifant en de berijder die in ons huizen, WK voetbal wedstrijden tijdens of na de ritten, alles in gezelschap van mannen waar je je hele leven mee wilt blijven fietsen. Blij ook met het geld dat al onze vrienden, familie en relaties bijeen hebben gebracht, EUR 37.000 voor het Wereld Natuur Fonds, ter bescherming van gorilla’s en chimpansees in een prachtig nationaal park in Gabon. Maar ook de Grote, Beklemmende Vraag: now what?

Een groot zwart gat zonder fietstocht in het vooruitzicht? De oplossing is gauw gevonden, volgend jaar weer en wel de volgende etappe, van Lausanne na Rome. Overmoedig na de net volbrachte tocht leggen we dit aan het diner voor aan Filip, onze Vlaamse alles-kunner-op-de-fiets die ons heeft begeleid. Lausanne-Rome, dat moet toch kunnen? En: jij bent er toch ook bij volgend jaar? Filip helpt ons snel uit de droom: hij gaat graag weer mee maar Lausanne-Rome gaan we niet halen in een week. Het wordt Lausanne-Florence, ok dan. Rome is voor de volgende etappe.

21 mei 2011, we zijn bijna een jaar later en de voorbereidingen zijn in volle gang. De route ligt grotendeels vast, Filip is in Italië om de laatste drie etappes uit te tekenen en ons met nog wat knikskes te bedienen. Dit gaat het in grote lijnen worden:

2 juli, Laussanne –Thun/Interlaken 125 km.

3 juli, Interlaken/Thun – Disentis 125 km.

4 juli, Disentis – Splugen 85,5 km.

5 juli, Splugen – Menaggio (Comomeer) 96 km

6 juli, Menaggio – Cremona, 130 km.

7 juli, Cremona – Castelnovo ne’ Monti, 134 km

8 juli, Castelnovo ne’ Monti,– Abetone, 89 km

9 juli Abetone – Florence, 129 km.

Met een zeker angst en beven kijken we uit naar deze tocht, 913,5 km in totaal, nu echt het hooggeberte in en over, met als toetje een paar venijnige dagen in de Apenijnen.  De Sustenpas (2264m), Splügenpas (2113m) en fietsen van Castelnovo ne’ Monti over de Passo delle Radici (1529m) , dat belooft wel wat. Er moet getraind worden, alleen en met de groep. Utrechtse heuvels, Limburgs heuvels, enkelen doen ook alvast wat Franse en Zwitserse Alpen aan.

Een nieuwe etappe, ook een nieuw goed doel waarvoor we fietsen. Vorig jaar fietsten we een tocht, nu spreken we van de volgende etappe en verwachten we nog vaak etappes met elkaar te trappen. Daarbij past een bestendige benadering van het doel waarvoor wij willen fietsen. Wij zullen voortaan Fietsen4Fietsen, geld inzamelen met onze etappes opdat anderen fietsen kunnen krijgen om naar school te kunnen, gezondheidszorg dichterbij te brengen, een bestaan op te bouwen. Dit jaar kiezen we voor een project van Cycling out of Poverty [www.cyclingoutofpoverty.com], een organisatie die kleine zelfstandigen, studenten en medische verzorgers in Afrika steunt met fietsen. We zamelen geld in voor een project om in de stad Koudougou in Burkina Fasso bakfietsen te financieren die gebruikt zullen worden voor afvalverzameling. Onze inzameling loopt via Stichting Amfortas, waarvan een van ons bestuurder is. Amfortas doneert 100% van de ingezamelde gelden aan Cycling out of Poverty. Op de pagina Donatie vindt u meer informatie over Amfortas en Cycling out of Poverty.

De equipe dit jaar is grotendeels ongewijzigd. Wegkapitein Noud Cornelissen, wiens voorbereiding dit voorjaar ons allen angst inboezemt, Cornelis Bos die doet alsof hij alleen maar achter Noud aanrijdt, maar wij weten inmiddels beter, Daan Sistermans die in totale ontspanning elke bult neemt, Maurits Barendrecht de man van hard rechtdoor met veel tegenwind, Joris Beckers, die zo sterk is dat hij de derailleur van zijn frame afscheurt, Onno van Veldhuizen die alleen maar hard kan, tot het niet meer gaat, Fred Schoorl onze bergkoning, Jaap Winter die hem krampachtig probeert bij te houden, en twee nieuwe fietsers, Jaap de Keijzer, die nooit opgeeft en Peter Jurgens die veelbelovende trainingsritjes heeft laten zien.

Dit jaar ook een nieuwe shirt sponsor. Ballast Nedam heeft ons prachtige tenues ter beschikking gesteld, waarvoor veel dank.

We kunnen niet wachten.

bugatchi guys mercerized multi-ply
chanel sneakers10 Creepy Features in the Lairs of Movie Villains
and the rise of the New American Vulgarity
woolrich vancouver Fashion Tips for Shoes

and the rise of the New American Vulgarity
woolrich khaki Fashion Tips for Shoes