RSS feed
2023

Blogpost 1 juli 2011 (19.00 uur) van Fred Schoorl

Verzamelpunt balie 11. Omhelzingen. Twee Schipholmeisjes in een vrolijk bedoelde uitdossing maken een foto en zingen ons toe. Absurd, maar de stemming zat er gelukkig al in. We gaan fietsen voor ons plezier en voor een goed doel. We hebben er zin en zijn gespannen. En we weten inmiddels dat een iemand een foutje heeft gemaakt met storten: de 10.000 euro moesten er 1.000 zijn. Alsof de berg toch nog 10 km doorgaat. Maar nee, we zijn erg blij met deze royale gift en het gaat goed met ons target. Die 25.000 gaan we met behulp van iedereen halen. Met een bedrag van boven de 15.000 euro weten we dat het goed  gaat. Dat geldt niet voor de bagage. Onze bagage is verdacht. De security wil ons niet doorlaten. De tassen gaan heen en weer en worden uitgepakt en we gescand. Het is zeer druk. Daan en ik zijn het haasje. Het is half twaalf geweest. Om 12 uur vertrekt het vliegtuig. Als we door mogen redt een ingehouden sprint ons. Lopend! Ontspanning. De KLM-vogel vliegt ons naar Genève. Boven de Jura zie ik een glimp van de Col de Chasseral. Op die klim beleefde we vorig jaar benauwde uurtjes: stortbuien, ijsregen, onderkoelde renners die de weg kwijt waren. Nu is het het land van melk en honing, beschenen door de één en al glimlachende zon. Dezelfde koperen ploert die ons straks zal teisteren. BIj hotel Bellerive staat onze Filip: de begeleider van Cycletours. We zijn blij deze onvervalste einzelganger weer te zien. Onze steun en toeverlaat, die achteloos laat vallen dit jaar toch weer zo’n 20.000 km te hebben gefietst. Even valt er een stilte. Jaap bestelt een taxi terug. Hilariteit.  Ik ga naar mijn kamer, uitpakken. Moe. De inspanningen van een druk weekeinde en week laten zich voelen. En de zware inspanningen komen er aan. Toch goed te bedenken hoe zwaar een goed gevulde bakfiets met vuilnis te Koudougou straks zal fietsen. ’s Avonds eten we in Pure in het centrum van Lausanne. Gesprek met Peter en Onno over religie, geloof en politiek en nog wat aanverwante artikelen. De these dat het katholicisme beter aansluit bij de huidige maatschappij – beeldcultuur, flexibiliteit, spektakel, verhalen – leidt tot mooi gesprek. En wielerverhalen (katholieke sport). Onno verhaalt met smaak over dat trainingsritje, waarop hij er flink invloog en plots iets achter zich hoorde. Het bleek een man op een fiets met drie versnellingen, zijn armen ontspannen leunend op het stuur. Pompompom. Hij bleef aan het wiel plakken. Later bleek hij ook een gereedschapskist achterop te hebben. Bulderende lach. Ieder zijn leermoment. Wij zijn morgen aan de beurt. Op tijd naar bed.
1 juli 2011: aankomst vliegveld Genéve

1 juli 2011: aankomst vliegveld Genéve

5 reasons why ladies is able to guideline your immediate future
woolrich outlet3 Vogue looks of actress Carey Mulligan as Daisy Buchanan of
10 Hottest Shoes From Emily B
woolrich vail coat One of those happens to be funnel cakes fried

10 Hottest Shoes From Emily B
woolrich jacke herren One of those happens to be funnel cakes fried