RSS feed
2023

Blogpost vrijdag 8 juli 2011 (23.30) van Jaap Winter

Nog een bergetappe vandaag, 7 klimmen, waarvan er vijf in stappen leiden tot de Passo del Radici op 1520 mtr. Na gister is iedereen wel een beetje klaar, het gaat allemaal niet zo hard. Ik nestel me comfortabel aan de staart van de groep en kom er de hele dag niet meer vandaan. Ik fiets veel met Joris, Onno en Daan, we kletsen rustig, demonen, vrouwen en kinderen komen voorbij en we genieten van het uitzicht dat tegelijk ruw en lieflijk is. Verbaasd dat de Apennijnen zo groen zijn, zou dat in augustus anders zijn?
Eerste capucci in Villa Minozzo op 25 km, waarvan 12.2 km geklommen. We zitten nog niet of voor onze ogen knapt een spaak van Daans achterwiel. “En ik voel me vandaag juist ijzersterk,” roept hij stralend, “moet ik de bus in!” We hebben allemaal met hem te doen.
Verder zonder Daan, 19.7 km klimmen voordat we onder de top van de Passo zullen lunchen. Afwisselend met Joris en Maurits, soms met zn drieen. We rijden ontspannen naar boven. Lunch in een schaduwplekje langs de weg, het is weer warm. Filips onvolprezen soep smaakt weer goed. Daan heeft het achterwiel van mijn oude fiets in zn frame, tovenaar Filip heeft zelfs de cassettes vervangen (blokjes of pilonnen zeggen wij wel), en Daan kan weer mee omhoog. Nog 9.5 km klimmen naar de top, maar 2.5 km onder de top gaat de doorgaande weg door. 2.5 km naar de top en terugkeren op hetzelfde punt gaat Maurits, Joris en Daan te ver. Ik ga toch door, de top moet gehaald omdat die er nu eenmaal is. Boven zitten Fred, Noud, Cornelis, Peter en Onno in de koude wind. Een slok icetea en gauw weer weg, 14 km afdalen. Lekker doortrekken met Fred, Noud en Cornelis. Een keer bijna de bocht uit, bleek veel scherper dan ik dacht, steeds verder naar buiten, de wand komt gevaarlijk dichtbij, je voelt het gebeuren maar als de middelpuntvliedende kracht eenmaal greep op je heeft is er geen houden meer aan. Gaat net goed, met een laatste snok aan het stuur.
Dan de laatste klim. Ik zie Joris net in de bus stappen, klaar voor vandaag. Als we Maurits en Daan achterhalen blijf ik bij hen hangen. Ineens krijgt Daan het op zn heupen, hij zet een kanjer van een demarrage in. Maurits becommentarieert droog: “dit lijkt een beslissend moment.” Samen peddelen we door, twee vrijdenkers die niet zoveel te melden hebben. Onno komt ineens weer in beeld, toch weer lekker leeggereden. Twee km onder de top zet ik nog even hard aan. Het gaat, ik kan blijven duwen tot in Abetone, een skidorp met een hele rij liften om het dorp. Zal er ooit nog sneeuw liggen? In het hotel ploffen we neer in een bizarre kelder met open haard en pool tafel, waar bier en cola worden gebracht en we een stukje tour etappe en valpartijen kijken. Dat blijft ons allemaal bespaard, we hebben weer geluk gehad dit jaar (knock on wood). Met Onno een zalig uurtje in de vroege avondzon op het terras dat uitzicht biedt over verre Apennijnen, met Kinneging en Anne Sofie von Otter en Elvis Costello op de iPad. Een mooi Italiaans diner, recht toe recht aan antipasti, primi e carni in hoog tempo geserveerd. Filip spreekt over zijn avontuur met Boe vandaag en kan haar niet vertellen waarom ze iedere nacht met een andere man slaapt. Noud spreekt over opleiding en opvoeding, hoopvol. Deze geweldenaar die ons elke dag maar weer over ’s heren wegen leidt, van kruispunt naar GPS coordinaat, arm schuin omhoog als we links of rechstaf slaan, arm schuin naar beneden om te waarschuwen voor putdeksels en scheuren en gaten in de weg. Wegkapitein, steeds voorop als het nodig is, steeds zorgzaam achterom kijkend of iedereen er nog is. Heeft zondag een dagje rust en gaat maandag nog maar eens met andere fietsvrienden een touretappe doen, de koninginnerit met oa Galibier en Alpe d’Huez. Je kan ook teveel fietsvrienden hebben. Nog een dag te gaan, 135 km naar Firenze, en dan is het uit met de pret. Verlangen naar het einde en balen dat het al weer bijna afgelopen is wisselen elkaar af. We registreren de verwarring maar veel tijd besteden we er niet aan, de moeheid overheerst.

Get an idea of what style of haircut
woolrich outletHow to Apply Mineral Makeup
An open discussion on body weight and image
woolrich frühjahr 2014 i cannot receive the dent to build within knot in a different associate

An open discussion on body weight and image
woolrich sale damen i cannot receive the dent to build within knot in a different associate