RSS feed
2023

La Primavera (Fred Schoorl, 3 maart 2013)

Het voorjaar loeit weer aan. Precies op tijd. De laatste kansloze sneeuw ligt weg te smelten. Net als we met de mannen van fietsen4fietsen weer bij elkaar zijn in Mooi Brecklenkamp. La primavera! Het knispert, zeg je dan. Maar het is meer. We zien het voorjaarslicht. We voelen zachter weer. En zien de natuur die lokt en roept: het eerste speenkruid,  zwermen luid twitterende spreeuwen, roffelende spechten en de eerste geelgors. Dat wil zeggen: dat zien ik en mijn broer. De rest van de mannen zit al midden in het fietsvoorjaar. De Omloop het Volk is geweest, de Ronde moet nog komen. En wij denderen en draaien nu al over de weggetjes van Twenthe en Duitsland of het hier het Vlaamse land is en wij in koers zijn. Modder, plassen, keien, zandweggetjes, mest, mist en gelukkig geen vuile, koude regen. Het is onze primavera. We dansen als jonge, blije kinderen over de weg en zoeken naar de goede versnelling, het juiste aansnijden van de bocht en natuurlijk de beste houding. We zijn net als alles wat in het voorjaar wakker wordt gezongen door de zon en de warmte. We zijn alleen ontwakende fietsers. Die ook nog even elkaar monsteren hoe we erbij zitten. Want geen speenkruid, spreeuw of gele gors helpt eraan dat ons een schone taak wacht. Weer een jaar met elkaar dit prachtige project verder brengen: fietsen4fietsen. Genieten, geld bij elkaar brengen, fysiek bezig zijn en ons verdiepen in Grote Vragen. Naar analogie van het goede leven is dit Het Goede Fietsen: goed gezelschap, goede route, goed boek en goed doel. Zo krijgen wij mens sana in corpore sano. Zo willen we leven en zoeken we naar datgene waar een van ons zelfs een proefschrift over schrijft: het hogere. En hoe dat te verbinden met het lagere, uiteraard. Want er wordt gesnotterd, gehoest, gefoeterd en gestreden, naast al het overdadige genieten. Het voorjaar is mooi, maar ook het begin van de strijd: met onszelf en anderen. Kameraadschap, vriendschap en strijd. We worden de eerste avond door Peter heel fijntjes gebriefd op wat ons begin juni te wachten staat. Bijna 1100 km tussen Napels en Athene. Lange etappes in de hitte, heuvels, middelgebergte, 8 dagen zonder rust. En veel, heel veel moois onderweg. Na de zaterdagtocht van nog geen 90 km zijn we er stil van. Maar nu is het nog even primavera. Dus op zondag vliegen we er weer in, omarmen we het voorjaar met onze wielerdrift en weten we dat het goed is: la primavera e arrivato! Nu alleen wij nog in Athene aankomen. Goh, wat heb ik een zin in nog een jaar fietsen4fietsen.

14 very good likely ways from transport caused by cartoons
Isabel Marant SneakerHelp Her Find Her Fashion Style
Ghd Mk4 Hair Straighteners 4 Fashion Passion
woolrich long arctic parka may possibly iphone 5 susceptible to rounding about

Ghd Mk4 Hair Straighteners 4 Fashion Passion
woolrich us may possibly iphone 5 susceptible to rounding about