RSS feed
2023

Napels – Athene, blogpost van Jaap, zondag 9 juni 2013

Weer een tocht achter de rug, van Napels naar Athene. Nog nooit vertoond! 1159 km gefietst, 14.980 hoogtemeters, 47 u en 31 min op de fiets, 5 veerboten, 352 bananen, 417 energybars, 11 lekke banden (waarvan Maurits 5), 2 buitenbanden, 17 liter soep, 24 liter cola, 5 potten nutella, 243 capuchino, 54 doppio espresso, 7 potten billenvet, 5 flessen zonnebrand, en, elke keer weer een wonder, 0 ongelukken. Wat hebben we elke keer een geluk, knock on wood.

We zijn beter geworden door de jaren. Filip zegt savonds aan tafel met spectaculair uitzicht op de Acropolis dat hij er een hard hoofd in had, toen hij ons bij het begin van de eerste tocht zag. Wat besmuikte berichten over trainingskilometers, niemand die eerder zon week had gefietst, afstanden tot een keer zelfs 120 km per dag, allemaal klimmetjes, knikskes waar die ollanders natuurlijk geen kaas van hebben gegeten, oei oei oei. Maar we deden het, met houten poten en blikken billen, soms op ons tandvlees, ons verbijtend in de regen, omhoog en omlaag. Het jaar daarop werd de uitdaging groter, de Alpen over, hele dagen klimmen, zo voelde het soms, voor de eerste keer een etappe van 150 km, over die verschrikkelijke Po vlakte. Filip zag het aan en verbaasde zich, weer kwam het goed. Peter ging zich met de route van het volgend jaar bemoeien en wist als Von Clausefiets de scherpste en langste klimmen door de Appennijnen te vinden. De etappes konden ook wel wat langer, zo rond de 100 km was voor watjes. Cok die ons dit jaar begeleidde stond versteld van onze prestatie, tot en met de Vesuvius aan toe. “Jullie zijn echt goed” zei hij trots. Wij begonnen het zelf te geloven, want Cok had er kijk op. Dus kon er nog wel schepje bovenop, eigenlijk allemaal etappes van ongeveer 140, 150 km, een week lang klimmen en dalen, zeg maar 8 keer een Amstel Goldrace achter elkaar, om Athene te kunnen halen. “Ge zijt gek geworden” zei Filip aan de start, zeker met al die pontjes en korte nachten. Hubris, een bekend fenomeen van hen die gewend raken aan succes en slagen. Het gaat altijd goed totdat het fout gaat. Zo zagen wij het niet. Gewoon elke dag nog wat langer de kaken op elkaar, doortrappen maar en de les van de vorige tochten: het houdt uiteindelijk altijd weer op. De kracht waarover wij aan tafel met elkaar spraken hield voor de meesten in het beste uit je zelf halen en nooit opgeven. Dat, en regelmatig een verse kwak billenvet erop, een wat in de vergetelheid geraakte vorm van doping, heeft ons tot in Athene gebracht. Waar wij overigens geheel in stijl werden verwelkomd met een plensbui. We hebben het gehaald omdat we er aan zijn begonnen.

De ochtend na de laatste etappe klimmen enkelen van ons nog naar boven de Acropolis op. Met gids Kelly, die veel meer doet dan wat vertellen over die oude stenen, goden en wijzen. Ze toont ons enthousiast de trots en wilskracht van Griekenland, een land in crisis dat een nieuwe weg moet vinden. Dat de Westerse wereld zoveel heeft gebracht. “Wij Grieken leerden veel van Assyriers, Babyloniers en Egyptenaren, maar wij schreven het allemaal op zodat niet alleen de machtigen maar iedereen kennis kon verwerven.” Wij zijn allemaal schatplichtig aan de Grieken. Fietsers4Fietsen hebben het land en de Grieken in hun hart gesloten.

Not all
woolrich outlet5 Goals Market in Football
Using fashion to remind and honor
Louis Vuitton Bags Outlet for the same price

Victoria Beckham pregnant with baby number 4
pandora charms It was a solid design

The Does And Don’ts Of Zombie Survival
wandtatoos kinderzimmer have sparked avid interest into the fashion design industry over the

Market Vectors Retail ETF NYSEARCA
Pandora Charms UK there’s some discussion about the fit on the other end

Limited Brands Management Discusses Q3 2012 Results
hollister sale So let’s get started

Sephora at Regency Square in Richmond
outlet woolrich Fashion designing students can take up positions as fashion designers

What To Wear and Not To Wear To A Rush
asics australia use a light colored chalk

Are Barbie And Monsters Old Hat
roger vivier flats Fashion Design for Kids

Our Favorite Looks at the H Conscious Collection Launch
woolrich zu teuer settle 2008 through cold months 2009 outfits

Our Favorite Looks at the H Conscious Collection Launch
woolrich vail parka in midnight blue settle 2008 through cold months 2009 outfits