RSS feed
2023

Zoete dromen, blog van Onno, zondag 9 juni 2013

Na een dag lang en vaak hard fietsen zul je snachts wel lekker slapen. Dat is ook echt nodig want de volgende dag herhaalt de geschiedenis zich. Het rantsoen van 150 km benenvaart. De tour win je in bed.  Wij slapen vrijwel allemaal slecht. In bed liggen en woelen wij als dolende tussen waken en slapen. Nachten achter elkaar.  Hoe dat komt? Het hart dat nog lang niet bekomen van de dag snachts wat fermer blijft slaan als een wiel dat niet te remmen is daarbij het vooruitzicht om extreem vroeg op te moeten. Ooit een tourrit om half drie sochtends zien starten? Maar het moet; slapen! Anders hou je het niet vol en wanneer je dat gedacht hebt, kun je het verder wel vergeten. De slaap laat zich juist nooitin gedachten vangen.  Je wacht of je opgehaald wordt. Je af te sluiten.. Mediteren..Door de buik inademen. Dat helpt. Langzaam wordt het rustig en dan gaat de wekker. Volstrekt overbodig. Je was er al of nog. De ochtendrituelen worden opgestart. Je ziet een bruin gezicht met drie lagen wallen. Moe? Nou, nee je gaat gewoon weer door. Merkwaardig taai. Ik hoef ook niet veel vandaag: slechts fietsen en niet onaardig zijn. De eerste Griekse knik. Het gaat eigenlijk wel lekker. Dit kan helemaal niet. Ik zou half dood moeten zijn. De omgeving is ook goddelijk. Alles is hier zo oorspronkelijk: bergen zijn echte bergen, de zee is meer zee dan waar ook, de kleuren lijken hier geboren. En uit de berm vlaagt af en toe een subtiele frisse geur gemengd met dingen van geit. Boven mag ik rusten. We gaan verder tot dat ik alleen ben. Ik zie de vrienden nu ook niet meer. Nergens dat fleurige boeketje van wielershirts in een diepe kronkel van de weg. Stilte en de zachte wind.  Een kleine lariks aan de rand van de weg verleidt mij. Hier is mijn thuis met een vogel boven mij en de oneindige zee diep onder mij. Ik ga liggen, ben erg gelukkig en zeg nog net het gedichtje van Agathoon uit Symposion voordat ik zachtjes meegevoerd wordt

Vrede geeft Eroos de mensen

Een kalme  zee bij de oceaan

De stilte na de storm

en in nood de zoete slaap.

bull caps and bling that could make a metal detector go nuts
valentino outlet3 Retail Stocks That Insiders Are Buying
corn mazes and fall family fun in Central Virginia
Coach Bags you must look after it and see which suits you the best

Fashion hits on the Oscar red carpet photo show
Outlet Louis Vuitton and he can transform into

Old Fashion Recipes for Easy Skillet Meals
RC Hubschrauber The FIFA World Cup is a miracle of global excitement

Tell me how to dress with it
Murnauer Kaffeerösterei We had them for dinner and they were jacked

7 Reasons Why You Can’t Go Wrong with Black Picture Frames
valentino 10 Things Not to Steal From Your Tween’s Closet

Beach Bunny Returns To Mercedez Benz Fashion Week 2014
Pandora UK SAW IV director Darren Lynn Bousman

8 Amazing Works of Art You Need a Microscope to Appreciate
hollister sale It doesn need to start now

Lindsay Lohan Determined to Nail Elizabeth Taylor Role
abercrombie and fitch but I a little amazed by it

legendary Schiaparelli house makes comeback at Paris Fashion Week
woolrich literary According to a report from omg

legendary Schiaparelli house makes comeback at Paris Fashion Week
woolrich yellow parka According to a report from omg