RSS feed
2023

Blogpost van Jaap, 25 mei 2014 – De tocht kan beginnen!

Vandaag de generale voor de tocht. Fietsten4fietsen komt gewoontegetrouw bij elkaar in Bilthoven voor de laatste gezamenlijke voorbereiding annex fietsen-inleveren-voor-vervoer-naar-Spanje. Om half tien bij Cornelis in de tuin aan de koffie met vlaai. Lekker weer, het belooft een mooie dag te worden. Zoals altijd monsteren we elkaar weer. We zagen elkaar voor het laatst begin maart, hoe zouden de mannen hebben getraind? Wie heeft kilometers gemaakt, wie is wat achtergebleven? De blikken gaan naar buiken en (onder)kinnen/wangen, hebben ze er echt wat af kunnen fietsen of wordt het zwaar torsen over die Sierra Nevada?

Onno komt aan met een doos spullen, repen, binnenbanden, wonderpoeder, billenvet etc. Vooral dat laatste is voor sommigen essentieel. Met die moderne broeken hoeft dat niet meer, zei mijn fietsenmaker die het spul niet meer verkoopt. Dan ben je nog nooit in de hitte in Italie wezen fietsen, zei ik. Ik deel Belkin shirts uit, ze staan het peloton goed. En gezien de resultaten van de profs in de afgelopen periode willen we er ook wel in rijden. We rijden natuurlijk niet in elk shirt dat zich aandient.

Peter komt aan in zijn oude streekvervoerbus van Texel, met het logo van de firma Van Sambeek achterop. Als een directeur zit hij achter het stuur, machtig vehikel. Eigenlijk zouden we zo’n bus mee moeten naar Spanje, maar Peter twijfelt of hij over de Pyreneeën komt.

Over de aanstaande tocht wordt vooral met verbazing gesproken, dat we nu al weer mogen, de vorige naar Athene ligt nog vers in de herinnering. Noodweer in het vervloekte Napels, denderend naar beneden naar Brindisi, al die pontjes in Griekenland, goddelijke eilanden als Levkas en Kephalounia over, langs Olympia naar Epidaurus en eindelijk Athene.

We stappen op, de zon in de snuit, de wind eerst maar eens in de rug. Iedereen zit er strak op. Het lijkt wel of we allemaal nog weer een beetje meer hebben getraind. Dit is de eerste keer dat ik er niet af wordt gereden als jullie doorjakkeren, zegt Maurits. Peter blaast af en toe voorbij alsof het geen moeite kost, heeft veel op snelheid getraind met de mannen van Swift. Onno is beresterk dit jaar, heeft veel power-stukken gefietst. Noud is altijd sterk, al ziet hij er minder afgetraind uit dan vorig jaar toen hij ook nog marathons liep. Andre heeft veel lange tochten gedaan, die fietst het fluitend uit. Fred zegt dat hij een gerepareerde meniscus heeft, maar niemand gelooft hem, hij rijdt altijd zo hard mee en vooruit. Cornelis heeft een maand lopen klungelen met voorhoofdsholten, maar daar is vandaag niets van te zien. En ik trap lekker door, valt me mee na toch wat minder kilometers dan vorig jaar. Joost zit met een dikke knie op de bank na een partijtje voetbal gister, hoopt dat een paar dagen rust voldoende is. Joris droomt thuis nog na van de Champions League finale die hij gister bijwoonde.

Tijd voor een kop koffie is er vandaag niet, 100 km wordt aan een stuk doorgereden. We kruisen de bible belt, waar een interessante fietsende mix van religies ontstaat, in zwart en wit van de kerk, in zwart en groen van de sport. Beide geloofsgroepen kijken elkaar hoogst verbaasd aan als we zo aan elkaar voorbij trekken. Voorbij de 50 km gaat het steeds harder, de wind is tegen nu op de terugweg maar het tempo gaat alleen maar omhoog. 38, 39, zelfs 40 met de wind op de kop. Zo hebben we nog nooit gefietst. Uiteindelijk persen we er 105 km uit in 3 uur en 20 minuten, asjemenou. Zouden we er dan klaar voor zijn? Of wordt hier het zaadje van de hubris gezaaid die ons nog gaat bezuren op de flanken van de Sierra Nevada en andere steile klimellende? We zullen het zien en kunnen niet wachten. Vrijdag aan het eind van de ochtend op de fiets in Malaga, 3 km vlak en dan direct 15 km klimmen.

pandora and sirius xm playtime many types of melodies
Isabel marant saleThe Advantage of Buying and Wearing Fashion Jewelry
What’s MFA’s opinion on the Superdry Windcheater
Woolrich Parka Anna must locate and obtain items throughout 28 levels

Dressing for the fashion shows
Louis Vuitton Outlet Online few designers become as successful as Armani

Duro Olowu launches fashion and home collection for jcpenney
Canada Goose Sale cheered on the defender

Ideas Suggestions for a Fashion Show Birthday Party
burberry schal Are generally Petite Couture dresses are great for special occasions

Symptoms of ADHD may be decreased
burberry scarf There could be something to look forward to in this book

09 Fashion Trend of Jewelry and Accessories
woolrich outlet coating all sides and retaining the shape of the log

How to Achieve Perfect Eyebrows
hollister uk life continues undeterred

by The Devil Makes Three
Louis Vuitton Taschen Upholstery Fabrics From the 1940s

BEST WESTERN PLUS The Inn at King Of Prussia
woolrich collection has also been growing year over year

BEST WESTERN PLUS The Inn at King Of Prussia
woolrich woolen mills has also been growing year over year