RSS feed
2023

Blogpost van Jaap, vrijdag 6 juni 2014: 1.000 km door Spanje

De laatste dag alweer, het gaat zo snel voorbij zo’n week op de fiets. In een flow, opstaan, ontbijt (dit jaar een paar keer opvallend goed), pak-van-de-dag aan, billenvet op (nee, u wilt inderdaad niet weten wat zich daar allemaal afspeelt), bidons vullen, banden bijpompen,opstappen, fietsen, klimmen, zuchten, aanzetten, bidon in de nek legen, dalen, stop voor cola/koffie, weer klimmen, dalen, klimmen, lunch van Bert, klimmen, dalen, klimmen, stop voor cola/koffie, dalen, slotklim, aankomen, cola’s/bier en ander herstel-drank en -troep, douchen, slaapje, eten, tafelredes over wijsheid dit jaar aan de hand van het mooie boekje van de Spaanse filosoof Savater, Het Goede Leven, soms een ijsje ( maar weinig ijstenten gezien dit jaar en veel waren er dicht, grote teleurstelling), slapen en dan weer van voren af aan. Een tikje eenzijdig misschien en dat is voor een deel ook het geheim van de tocht. Leeg maken. En tussen dat alles door grappen, mooie 1-op-1 gesprekken, filosoferend klimmen of velosoferend dalen, deel
van de vaak overweldigende natuur. Zo reden wij 1.000 km door Spanje, als we aan het eind van de middag op de foto gaan midden in moderne Stad van de Kunst  en de Wetenschap in Valencia, staat de teller die in Malaga begon precies op 1.000. We
klommen 15.251 mtr, een record, en aanmerkelijk meer dan Cornelis had voorspeld. In totaal klommen we in al onze vijf tochten nu 70 km de lucht in, een heel end de dampkring uit, de zwaartekracht heeft bijna geen vat meer op ons. We fietsten dit jaar 44 uur en drie kwartier, drie kwartier meer dan voorspeld. We zagen een prachtig en overwegend leeg stuk Spanje. Heel anders dan
Italië, waar overal dorpjes zijn waar wat gebeurt. Als we al door een dorpje kwamen dan was het steevast doodstil op straat. Maar een enkele keer zagen we de oude mannen op het dorpsplein, meestal was het uitgestorven, hoe laat we er ook fietsten. De Siësta is mogelijk een rekbaar begrip. Maar wat een prachtig fietsland, zelfs de onverharde wegen lagen er schitterend bij. En weer ruim een week met de mannen op pad, een week vriendschap en samen. Joris, de Prater, was er maar een paar dagen bij en ook dat was
lastig, maar je kletst gemakkelijk een klim met hem omhoog. Noud, de Kapitein, leider op de weg, zonder hem waren we nooit Maastricht uitgekomen, en deze week steeds sterker. Cornelis, de Planner, die de route bedenkt, uitrekent hoe hoog, steil en lang we fietsen, soms last van de hitte, dan weer sterk omhoog. Maurits, de Pad-vinder, vindt altijd een weg als de techniek het niet meer weet, het hoofd nooit uit en dit jaar met een hernieuwde krachtige tred omhoog, Fred, de Vlieg, de lichtste by far van de groep, de beste fietser en klimmer en dit jaar vooral ook gids, enthousiaste uitlegger van al het Spaanse dat we om ons heen zien, glimmend vandaag door de rijstvelden voor Valencia waar hij vroeger fietste, André, de Bovenkomer, weer beter dan vorig
jaar, komt altijd boven, hoe zwaar ook en ook alleen als het moet, Peter, de Veroveraar, fietst om de berg, de wind en ons op te vreten, altijd harder, altijd verder, en Onno, de Turbo, valt elke berg en daarmee zichzelf vol aan, dit jaar met nog meer kracht en uithouding dan normaal, doseren is voor mietjes. Wat een team, wat een plezier, wat een geluk om met deze mannen te fietsen en te reizen. We moetenweer een jaar wachten voordat we in Valencia mogen vertrekken, naar Toulouse, over de Pyreneeën waarschijnlijk. Of nog een extra rondje door de Spaanse binnenlanden, eindigen in Bilbao bij voorbeeld. We zien wel waar de kruistocht in fietsbroek ons leidt.

Because they skim the hips
louis vuitton taschenHow to Go Back to a Previous Version of Internet Explorer
Isabel Marant Boots
Stylish Christina Aguilera makes 3 fashion faux pas in one day
Woolrich Jassen original oil paintings

Bridal Lingerie at Wholesale Prices
Echarpe Burberry is known for its leather work

Snake Eyes MEN’S REVERSIBLE BELT
Louboutin Paris Robert overhauled the interior of the eatery

Academy Awards costume exhibit opens at FIDM
Isabel Marant Sneakers be contracted by individual clients and production companies

How Can I Look 10 Years Younger at 40
louis vuitton taschen The serosa was closed in an embrocating fashion with 1 Chromic suture

Evergreen Fashion Tips That Work
woolrich jacken anything that boy will say will matter to her

Current Greek Bond Drama Portends Restructuring
north face jacke extensive finishing touches to provide your corporation get

Hypnobabies Home Study Course Review
sacs longchamp apparel individuals in the course by dubai to finally start on 10

Saint Louis Fashion Week 2010
woolrich ebay they briefly tried to harvest whale oil on an industrial scale

Saint Louis Fashion Week 2010
woolrich größen they briefly tried to harvest whale oil on an industrial scale