RSS feed
2023

8 juni Medisch Bulletin Fietsen4Fietsen

De ploegleiding van F4F maakt bekend dat zij genoodzaakt is Jaap Winter enkele dagen uit de koers Nordkapp-Malta te houden. Na dagen van medische klachten moesten wij gisteren constateren dat er naast verkoudheidsklachten ook hoge koorts aanwezig is. Bij aankomst te Tromsö is hij dan ook onverwijld voor controle doorgestuurd naar het Universitetssykehuset Tromsö, alwaar de medische staf Jaap binnenstebuiten heeft gekeerd. Het goede nieuws is dat zijn bloedwaarden opmerkelijk goed waren en geen ‘onregelmatigheden’ vertoonden. Ook de blaastest is voor zowel Jaap als het apparaat goed afgelopen. Al snel bleek dat de hoge koorts verband houdt met bronchitis. Na het afwegen van alternatieven – aderlating, lokale kruiden, alchemie en ijstherapie – is besloten de conventionele medische wetenschap te volgen. Jaap zal de komende dagen Apocillin moeten slikken, beter bekend als phenoxymethylpenicillin 660 mg. De ploegleiding hecht eraan hierover volledige openheid van zaken te geven. Tevens is hiervoor een medisch attest verkregen, waarmee Jaap de komende 3 maanden door Europa kan fietsen, zonder koersvervalsing. Wij betreuren het dit attest kort voor de start van de Tour de France in de publiciteit te moeten brengen, maar vertrouwen erop dat de Sky-ploeg hier geen bezwaar tegen zal maken. Overigens is onze andere F4F-renner in koers, Fred Schoorl, geheel fit gebleken. Het koersplan is gewijzigd en met twee dagen uitgesteld, maar wij zien geen gevaar voor het behalen van Malta. Wij gaan uit van een nieuw vertrekdatum uit Tromsö op maandag 11 juni a.s.. Mochten wij meer informatie over de toestand van Jaap hebben dan zullen wij hier onverwijld mee in de publiciteit treden. Er worden tussentijds geen verdere mededelingen gedaan. Wij hopen op een fantastische, sportieve en bovenal eerlijke voortzetting van Nordkapp-Malta. Einde bericht.