RSS feed
2023

Billenparade

Pont Saint Esprit, 3 juni, Fred

In deze tijd van grensoverschrijdend gedrag en woke kan dit woord niet meer. Daar ben ik me scherp van bewust. Maar de context bepaalt de betekenis. En die context is: het peloton van F4F. Het uitzicht van de dag is vaak de krent van je kameraad. Wij kennen die sferen inmiddels goed. Van het billenvet. Vandaag was mijn studieobject de deinende derrière van mijn fietsmaten. Wat valt op aan al die halvemanen die soms vagelijk door het strak gespannen lycra heen schemeren?  Ik karakteriseer ze kort en doe dat natuurlijk niet in volgorde van leeftijd. 

Peter: een scheefkont, je reinste dansende assymetrie

Maurits: massief vlezig. Hollands achterwerk

Onno: een oerreet, die kracht en gezag uitstraalt

Cornelis: twee normale billen, eigenlijk een originele bips

Noud: een schuifkrent, robuust met wijdbeens onderstel

Jaap: atletenachterste, beheerste billen, gespierd

Simon: flinke brits van een druistig dier

Fred: geen krent om over naar huis te schrijven

Zo, nu weet u wat je als fietser allemaal te verduren krijgt aan landschap. Ondertussen fietsten we vandaag van Cazilhac naar Pont St. Esprit. De uitlopers van de Cevennen. Lieflijk, poëtisch, zeer frans, maar eigenlijk geen reet aan. Zo ontstaat een blogje als dit. Intiemer wordt het niet.