RSS feed
2023

Onze tocht 2018

Fietsen4Fietsen is een initiatief van een groep enthousiaste fietsvrienden die jaarlijks een bijzondere fietstocht ondernemen. Dit doen we voor ons eigen plezier maar daarnaast willen we graag ook goede doelen steunen. Wij vinden het bijzonder dat de fiets in Afrika zo’n groot verschil kan maken, voor scholieren die naar school kunnen, voor kleine ondernemers die een bedrijf kunnen beginnen en om medische zorg bij patiënten te brengen die ver weg wonen van een medische post en om patiënten met fietsambulances naar een medische post te vervoeren. De fiets maakt het verschil en daar fietsen wij voor.

Onze vorige tochten brachten ons van Maastricht naar Lausanne (2010), van Lausanne naar Florence (2011), van Florence via Rome naar Napels (2012), van Napels naar Athene (2013), van Malaga naar Valencia (2014), van Valencia naar Biarritz (2015) , van Biarritz-Oost naar Nice (2016) en van Nice naar Salzburg (2017). Op de pagina Archief ziet u verslagen en foto’s van onze eerdere tochten.

Dit jaar fietsen we alweer voor de negende keer, een tussenjaar dit keer. In dit tussenjaar maakt Fietsen4Fietsen een kleine diaspora door. Een deel van de groep (Noud, Cornelis, Onno, Peter, Maurits) zal de eerste week van juni in Oostenrijk en Slovenië vanuit twee vaste plaatsen klimtochten ondernemen.

Fred en Jaap pakken het dit jaar groots aan: wij fietsen van de Nordkapp in Noorwegen naar Malta. Vanaf 1 juni zijn we drie maanden onderweg, naar verwachting zo’n 7.000 km om uiteindelijk een slotrondje op Malta te kunnen fietsen. Van het Noordelijkste puntje naar het Zuidelijkste puntje van Europa. Alle klimaatzones door. Op 2 juni start de tocht bij de Nordkapp, op het eiland Mageroya op 71 gr noorderbreedte, 2080 km van de Noordpool. Als het mee zit is het er 8 gr C als we van start gaan, maar het kan er ook gewoon nog vriezen en sneeuwen. We fietsen de Noorse kust af naar Trondheim, zo’n kleine 1800 km verderop. Vandaar naar Oslo, Zweden in, naar Gothenburg, via de boot naar Frederikshavn in Denemarken. Op de grens van Denemarken en Duitsland zijn we halverwege de tocht. Heel Duitsland door naar Munchen, Innsbruck, de Alpen over, via Verona en Bologna naar de Adriatische kust in Italië. Die volgen we tot aan Pescara waarna we de Laars oversteken door de onbekende Molise, naar Campania en Calabria. We rekenen op 40 gr C.  Nog een rondje Sicilië en dan met de boot over naar Malta. Rond 29 augustus hopen we daar aan te komen voor een slotrondje.