RSS feed
2019

Onze Tocht

Fietsen4Fietsen is een initiatief van een groep enthousiaste fietsvrienden die jaarlijks een bijzondere fietstocht ondernemen. Dit doen we voor ons eigen plezier maar daarnaast willen we graag ook goede doelen steunen. Wij vinden het bijzonder dat de fiets in Afrika zo’n groot verschil kan maken, voor scholieren die naar school kunnen, voor kleine ondernemers die een bedrijf kunnen beginnen en om medische zorg bij patiënten te brengen die ver weg wonen van een medische post en om patiënten met fietsambulances naar een medische post te vervoeren. De fiets maakt het verschil en daar fietsen wij voor.

Onze vorige tochten brachten ons van Maastricht naar Lausanne (2010), van Lausanne naar Florence (2011), van Florence via Rome naar Napels (2012), van Napels naar Athene (2013), van Malaga naar Valencia (2014), van Valencia naar Biarritz (2015) , van Biarritz-Oost naar Nice (2016) en van Nice naar Salzburg (2017). Op de pagina Archief ziet u verslagen en foto’s van onze eerdere tochten.

Afgelopen jaar (2018) was een tussenjaar, Fred en Jaap fietsten van de Noordkaap naar Malta; Noud, Cornelis, Onno, Peter en Maurits fietsten in Slovenië dat het een lieve lust was.

We fietsen voor de negende keer dit jaar en vertrekken waar we in 2017 aangekomen zijn: Salzburg. Via de Noordelijke Alpen onder Wenen door, naar Bratislava in Slowakije, door de lage Tatra en in Zuid-Polen door de hoge Tatra, om te eindigen in Krakau. 1100 km in acht dagen fietsen. Garmin voorspelt ons een kleine 14.000 hoogtemeters. Van onze tocht zullen we ook dit jaar weer verslag door in woord en beeld op onze Blog en Foto’s pagina’s.